دستور حلوای زعفرانی با آرد را برای 4 نفر به صورت کاملا حرفه ای همراه با دستور اصلی نگه داشته ایم. این حلوای خوشمزه را می توانید از اینجا یاد بگیرید و در خانه برای عزیزانتان بپزید.

حلوا یکی از دسرها و شیرینی های سنتی ایرانی است که در قدیم از آن بسیار استفاده می شده است. اما این روزها هیچ کس از حلوا به عنوان دسر یا شیرینی استفاده نمی کند و بیشتر برای عزاداری، عزاداری، ماه مبارک رمضان و غیره استفاده می شود. حلوا به لطف ترکیبات اصلی خود یعنی آرد و شکر می تواند یک میان وعده بسیار مقوی و خوشمزه برای همه به خصوص زنان باردار، افراد در حال بهبودی، افراد مسن و کودکان باشد.

می دانید که در شهرهای مختلف ایران انواع حلوا را با دستور پخت های مختلف تهیه می کنند. اما همه آنها در یک چیز مشترک هستند، یعنی وجود آرد و شکر در دستور پخت آنها.

اگرچه این دسر ساده است و طبخ آن بسیار آسان است، اما بسیاری از خانم ها آن را سخت می کنند. این به این دلیل است که اکثر مردم دقیقاً نمی دانند نسبت مواد باید چقدر باشد، چه مقدار مواد سرخ کنند، چه زمانی آب میوه اضافه کنند و غیره.

البته یک نوع حلوا هم هست که با آرد برنج پخته می شود، اما وقتی صحبت از حلوا می شود همه یاد شیرینی از آرد گندم می افتند. بخورش

طرز تهیه حلوای مجلسی با آرد

زمان آماده سازی 30 دقیقه

زمان آماده سازی 45 دقیقه

10 دقیقه وقت اضافه

کل زمان 80 دقیقه است

به 4 نفر خدمت می کند

مواد لازم برای تهیه حلوای مجلسی (4 وعده)

2 لیوان آرد سفید

شکر 1 لیوان

روغن آب 1 لیوان

مافورا کاپا قیسی 100 گرم

½ لیوان گلاب

زعفران تخمیر شده به مقدار لازم

پودر هل یک قاشق چایخوری

2 لیوان آب

طرز تهیه حلوای مجلسی با آرد گندم

گام اول

شکر و دو لیوان آب را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. هل و پودر زعفران را به شیره اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد تا غلیظ شود.

مقدار زعفران بستگی به ذائقه شما دارد وقتی شیره به جوش آمد و رنگ دلخواه را گرفت، گلاب را اضافه کنید و وقتی دو سه بار جوش آمد، شعله را خاموش کنید. کاسه را کنار هم نگه دارید تا خنک شود

مرحله دوم

آرد را خوب الک کنید تا کاملا صاف و یکدست شود.

سطح سوم

آرد را در تابه بریزید و روی آتش بگذارید. آتش زیر قابلمه باید کم باشد و خمیر را مرتب هم بزنید تا نسوزد. چون خمیر در هنگام پخت سریع میسوزد. در حین مخلوط کردن با آرد، خمیر را با پشت قاشق به شکل گلوله درآورید. خمیر را بپزید تا بوی خامی آن از بین برود و نرم شود. هرچه خمیر را بیشتر سرخ کنید، حلوای شما تیره تر و طعم آن تلخ تر می شود.
 

آرد گرانول شده را الک کرده و از آرد جدا کنید. اگر این کار را انجام ندهید، گلوله های آرد در حلوا باقی می ماند و حلوا نرمی دلخواه را نمی گیرد. از طرفی در حین خوردن حلوا گلوله های آرد زیر دندان فرو می رود و باعث ایجاد احساسات ناخوشایندی در انسان می شود.

سطح پنجم

پس از الک کردن آرد، دوباره آرد را داخل قابلمه بریزید و روغن مایع و کره (یا روغن جامد) را اضافه کنید.

کلاس ششم

آن را کمی در روغن سرخ کنید. مراقب باشید آرد و روغن را مدام با هم مخلوط کنید تا نسوزند.

گام هفتم

وقتی روغن کاملا با آرد مخلوط شد و مخلوط خشکی به دست آمد، آتش را خاموش کنید. وقتی مخلوط آرد و روغن داغ شد، آب را اضافه کنید و مرتب هم بزنید.

مرحله هشتم

حتما آب میوه را کم کم اضافه کنید. در این مرحله حلوای شما آماده است و فقط باید شیرینی آن را مطابق ذائقه خود کنترل کنید.

مرحله نهم

برای ریختن حلوا در روغن، پس از اضافه کردن شیره، ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی هم بزنید تا داخل روغن بیفتد و براق شود.

نکات مهم برای جلسات پخت حلوا.

برای پخت می توانید از آرد نان استفاده کنید اما برای داشتن حلوای نرم و سبک بهتر است آرد شیرینی پزی درست کنید.

اگر می‌خواهید یک حلوای طلایی خوب بگیرید، آرد را زیاد تفت ندهید. اگر آرد را کمتر از مقدار لازم تفت دهید، حلوای بد و روح می گیرید و اگر آرد را بیشتر از حد لازم سرخ کنید، رنگ حلوا تیره می شود و ممکن است طعم آن تلخ شود.

کلید حلوا با بافت خوب تفت دادن آرد است. بهتر است آرد را به مدت 20-30 دقیقه با شعله کم تفت دهید.

کمی آرد داخل روغن بریزید تا رنگ حلوا دیده شود و مطمئن شوید که آرد به اندازه کافی سرخ شده و رنگ مناسبی دارد.

اگر حلوا دوست دارید و می خواهید طعم زعفران بیشتری داشته باشد، می توانید زعفران بیشتری به آب اضافه کنید.

همیشه گلاب را در آخرین لحظه به آب میوه اضافه کنید زیرا اگر گلاب خیلی زود اضافه شود و در شیره زیاد بجوشد، عطر گلاب از بین می رود.

برای تهیه این دسر می توانید از بادام کوبیده، گلبرگ گل رز، پودر نارگیل و پودر پسته استفاده کنید.

اگر می خواهید این شیرینی را با وردنه و قیف شکل داده و تزیین کنید، باید این نبات داغ را داخل قیف بریزید.

روغن را اضافه کنید تا طعم سیب زمینی شیرین بهتر شود.

می توانید به نسبت مساوی از روغن مایع و روغن جامد استفاده کنید.

استفاده از روغن جامد باعث نرم شدن حلوا می شود. برای براق شدن کیک به روغن مایع نیز نیاز است.

نصف آن با مقدار کمی آب میوه خشک و نیمی خشک می شود.

اضافه کردن آب زیاد باعث شل شدن حلوا می شود. اگر مقدار آبغوره ای که به حلوا اضافه می کنید زیاد شد و شل شد، آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و بپزید تا آب اضافی آن تبخیر شود.

اگر مقدار روغنی که می خواهید به آرد اضافه کنید زیاد بود و آردتان شل شد می توانید دوباره مقداری آرد سرخ شده اضافه کنید.

اگر می خواهید حلوای دورنگ درست کنید، می توانید آن را بگیرید و وقتی شیرینی آماده شد با پودر کاکائو مخلوط کنید. نگران طعم کاکائو نباشید چون مقدار کاکائو اضافه شده به این دسر به قدری کم است که طعم حلوا را تحت تاثیر قرار نمی دهد.

اگر دسر سالم تری می خواهید می توانید به جای شکر از عسل یا آب میوه های طبیعی (شیره خرما، انگور و ...) استفاده کنید.

توصیه می کنیم از کولر چوبی برای هم زدن آرد استفاده کنید.
 

متن کامل مقاله را بخوانید: https://bepazeem.com/recipes/طرز-تهیه-حلوا/